Metrosexuál verzus chlap? Zistite čo vzrušuje ženy viac!

Randenie môže byť neľahké rovnako pre mužov ako aj ženy.

Spoločenské vnímanie u oboch pohlaví ako aj očakávania sa počas posledných päťdesiatich rokov značne vyvíjali. Dnes sa muži už neboja povedať, že sú citlivejší, majú väčší záujem o módu a sú (odvážne povedané) ženskejší.

Zatiaľ mnoho žien pokračuje vo vzďaľovaní sa od toho, čo sa od nich dlhodobo očakáva, ako napríklad, že by mali nosiť make-up, obliekať si iba určité typy odevov a vo vzťahu by mali byť skôr „balené“ než aby oni „balili“.

Samozrejme došlo ku kultúrnym posunom v akceptácii u problému transgender, aj keď je bezpochyby toho stále ešte veľa pred nami.

Čo to všetko znamená? Dokázať sa správne prezentovať a správať tak, aby sme zaujali druhú stranu, je dnes trochu zložitejšie ako kedysi.

On-line zoznamky nám pomohli zjednodušiť hracie pole. Používanie webových stránok nám umožňuje upraviť si vyhľadávanie a tak si dokážeme nájsť ideálneho partnera alebo partnerku oveľa jednoduchšie, ako si dokázali generácie pred nami len predstaviť. No musíte vedieť kto ste a ako sa predať.

Muž vo víre zoznamovacích hier ostáva zaskočený bezradnosťou vo výbere potenciálnej partnerky. Čo je lepšie byť? Metrosexuál alebo riadny chlap? Podľahnúť móde alebo ostať svojský? Oholený alebo zarastený?

Pozrime sa na tento problém trochu hlbšie.

Umenie túžby

Vedecký, sociologický prieskum vnáša svetlo do tajomstva „ideálneho muža“.

Jedna štúdia odhalila, že ženy sa opierajú o tradičného chlapa v krajinách s nižšími životnými očakávaniami, ako aj s nižším zdravotným štandardom. Okolo 4 500 žien z 30 štátov sa zúčastnilo v prieskume, kde im boli ukázané obrázky rôznych mužov a požiadali ich, aby vybrali tých najatraktívnejších.

Ak je pre ženy dôležitá silná konštrukcia ako aj odolnosť voči chorobám, ženy zúčastnené prieskumu potom preferujú „statných“ mužov. Takýto muži by mali byť asi aj vhodní partneri schopní sa postarať o rodinu (aspoň podvedome), ale prieskum zároveň pripisuje „svalnatým“ mužom aj asociálne tendencie.

Toto dostáva tradičného, silného muža do nepríjemnej pozície: síce fyzicky príťažlivý, ale nie je nevyhnutne tou najlepšou voľbou pre výchovu detí po ich splodení.

Metrosexuál verzus chlap

Starostlivosť a sexualita

Iná štúdia odhaľuje, že ženy si myslia, že muži s jemným strniskom na brade sú vhodnejším partnerom na krátkodobé ako aj dlhodobé spolužitie, než tí, ktorí majú bradu, pretože ich považujú za agresívnejších. Zároveň je brada aj indikátorom vyššieho veku, ako aj sociálnej vyzretosti.

Výsledky prieskumu naznačujú aj to, že muži so strniskom sú vzrušujúcejší a uspokojivejší milenci v sexe, ale muži s bradou majú väčší záujem o výchovu svojich detí.

Mali by sa metrosexuáli prestať holiť a vytrhávať si obočie?

Zatiaľ nie.

Prieskum bol robený prostredníctvom rozšírenej zoznamovacej mobilnej aplikácie, ktorá odhalila, že metrosexuálnym mužom sa dostáva viac pozornosti než štyrom zvyšným typom (241 zhôd so ženami, ktoré mali okolo 23 rokov).

Typy ako „chalan“, „hipster“, „rocker“, a „svalnáč z posilňovne“ sú menej populárne ako metrosexuál. Prečo?

Odborník varuje, že ak niekto trávi v kúpeľni viac času než žena, môže to byť vo vzťahu problém. Ale ich zmysel pre detail môže znamenať, že sú to pozorní partneri.

“Ak ste pyšní na svoj výzor a radi chodíte na prestížne miesta či už jesť, piť alebo tam trávite dovolenky, budete sa dokonale hodiť,” hovorí Caroline Brealey, expertka na vzťahy.

Čo to má všetko znamenať?

Suma sumárum, to môže popliesť hlavu.

Niektoré ženy v prieskume jasne naznačili súvislosť medzi „svalmi“ a genetickou príťažlivosťou, ako aj schopnosťou splodiť silné deti, ale na druhej strane takýchto mužov vnímajú ako menej spoľahlivých. Ale muži s bradou obstáli ako chlapi, ktorí majú väčšiu šancu dobre vychovať dieťa.

Niektoré ženy uverili aj tomu, že metrosexuáli sú pozornejší partneri.

Doplietli sme vás? Nedajte sa.

Jediné čo chceme povedať je, že vkus a perspektívy sú odlišné, čo všetci aj tak dobre vieme. To čo jedna žena vníma ako ideálne, môže pre inú ženu znamenať nedostatok.

Ak randíte on-line, dôležité je, aby ste ostali sami sebou a to doslova. Nepoužívajte obrázky staré 10 rokov, ktoré ukazujú akí ste boli. Nevymýšľajte si záujmy s cieľom niekoho zaujať a nevymýšľajte si ani zážitky, aby ste pôsobili skúsenejšie.

Buďte čestný a ostaňte sám sebou. Ako sa hovorí, pre každé vrece existuje záplata – a možno sa prekvapíte, koľko potenciálnych partneriek vás bude považovať za neodolateľného.

My vo Victoria Milan pomáhame ženatým, vydatým ako aj zadaným ľuďom, aby si našli partnera alebo partnerku na prežitie mimomanželskej vášne. Môžete nájsť muža alebo ženu snov, a opäť objaviť ten pocit, ktorý necítite pri vašom dlhodobom partnerovi.

Pamätajte: buďte sebou – či už ste metrosexuál alebo nie.