Ako mať príležitostný vzťah

“Neexistuje nič výraznejšie ako príležitostný sex. Niečo zvláštne sa vtedy udeje vo vašom mozgu. Samozrejme s výnimkou situácie, keď ste boli tak opitý, že si už neviete na to spomenúť.”  Biologická antropologička Helen Fisher

Príležitostný sex je v niektorých krajinách bežnejší ako v iných, a tým je aj spoločensky tolerovanejší. Napríklad myslenie európanou je trochu otvorenejšie než myslenie ľudí v niektorých iných častiach sveta. V Rusku okolo 80 percent ľudí tvrdí, že majú sex aspoň jedenkrát týždenne, zatiaľ čo švajčiari spolu so španielmi a grékmi patria medzi štatisticky sexuálne najviac uspokojené národy na svete.

V jednom prieskume boli briti označení ako najpromiskuitnejší na západe spolu s holanďanmi a nemcami v tesnom závese, ktorí majú príležitostný sex častejšie ako dospelé osoby v USA a Austrálii. Rôzne kultúry samozrejme plodia aj rôzne pohľady na príležitostné vzťahy. Vieme, že ľudia v USA sú trochu prudérnejší. Na príklade Veľkej Británie je najlepšie vidieť ako sa počas mnohých rokov z typického rezervovaného brita stáva číslo jeden v rebríčku promiskuity.

Už sa nezadaní ľudia nezoznamujú tak často v baroch, v kluboch alebo v iných sociálnych zariadeniach ako tomu bolo kedysi. Teraz si ľudia užívajú (otvorene povedané) neformálne stretnutia s partnermi, ktorých považujú za atraktívnych. Môžete si prezerať profily iných ľudí, študovať ich fyzické prednosti, čítať si čo majú a čo nemajú radi. To všetko robíte v pohodlí a v bezpečí. Zoznamky sú ideálnym miestom nie len pre zadaných na dohodnutie si diskrétnych stretnutí, ale aj na stretnutia ľudí hľadajúcich príležitostné vzťahy.

Príležitostné vzťahy so sebou prinášajú množstvo výhod, ktoré nachádzame v manželstvách ako aj v dlhodobých vzťahoch a pri tom neprinášajú žiadne nevýhody. Ak sa rozhodnete spolu s partnerom(kou), že medzi vami bude príležitostný vzťah, začnete nachádzať radosť v sexe, v randení, ako aj v zbližovaní sa a to bez obáv, že sa ocitnete pripútaný(á) vo vzťahu, alebo že budete musieť zmeniť svoj životný štýl, na ktorý ste už zvyknutý(á).

Obávate sa, že by sa mohol váš príležitostný vzťah zmeniť na niečo vážnejšie? Chcete sa vyhnúť v budúcnosti tomu, že budete pripútaný(á) vo vzťahu? Riaďte sa pravidlami Victoria Milan pre príležitostné vzťahy a nikdy viac sa nebudete musieť obávať toho, že opäť skončíte v neželanom vzťahu …

mať príležitostný vzťah

Vydiskutujte si jasné pravidlá včas

Ak si nájdete muža alebo ženu, ktorú chcete pravidelne stretávať bez záväzkov iba za účelom zábavy, musíte sa v prvom rade porozprávať a stanoviť si pár základných pravidiel, aby ste sa uistili, že vám obom ide presne o to isté.
Vysvetlite si, že vám ide o príležitostný vzťah a neplánujete v tomto vzťahu nič viac. Uistite sa, že aj druhej strane ide o to isté a nedúfa, že to v budúcnosti prerastie do niečoho hlbšieho.

Nebojte sa stanoviť hranice a vymedziť svoje územie

Človek sa nechá ľahko zmanipulovať ľuďmi, ktorých má rád, ale určité veci sa v príležitostnom vzťahu jednoducho nerobia. Nesmiete u druhej strany napríklad prenocovať alebo si navzájom predstavovať svojich priateľov, aj keď sa vás druhá strana snaží neustále presviedčať, aby ste tak urobili. Môže to robiť dovtedy až vás zlomí a vy to budete ľutovať.
Musíte si stanoviť pevné hranice a trvať na nich. Nenechajte sa druhou stranou vtiahnuť do niečoho čo si neželáte alebo nebodaj do stavu, že vás začne riadiť. Základným princípom príležitostného vzťahu je sloboda - a ak vám niekto stanoví hranice, je čas ukončiť to. Pamätajte: vždy si môžete nájsť v krátkom čase náhradu hneď v ďalšom riadku zoznamky. Nikdy sa už nemusíte cítiť zaviazane.

Nikdy nezoznamujte druhú stranu s rodičmi

Aj keď sa iba náhodou stretnete s vašimi rodičmi v prítomnosti príležitostnej partnerky alebo partnera, predstavte im druhú stranu ako kamaráta alebo kamarátku. Nič viac. Ak im predstavíte druhú stranu ako príležitostného partnera alebo partnerku, môžu si začať myslieť, že to prerastie do hlbšieho vzťahu. Rodičia môžu začať druhú stranu vypočúvať, prípadne preverovať. Radšej sa vyhnite akýmkoľvek rodinným diskusiám, najmä v prípade problémov. Diskrétne príležitostné stretnutia by mali byť zábavné a vzrušujúce, bez akýchkoľvek záťaží. Poslednou vecou ktorú chce váš partner alebo partnerka pri sexe počúvať je, ako veľmi ľúbite matku alebo ako málo ľúbite otca.

Stretajte iných partnerov

Pri príležitostných vzťahoch sa neviažte na jednu tvár alebo na iba jedno telo. Snažte sa aj o stretnutia s inými ľuďmi a nezatajujte to pred vašimi partnermi alebo partnerkami. Demonštrujte svoj nezáujem o usadenie sa ako aj to, že sa dokážete radovať z množstva milencov alebo mileniek bez pocitu viny a zrady.

Vyhnite sa darom a veľkým gestám

Stane sa občas v ošiali, že kúpite príležitostnému partnerovi dar alebo drahý wellness balík. Možno aj zorganizujete jazdu v balóne alebo objednáte dovolenku. Tešíte sa so spoločnosti druhej strany a chcete prejaviť svoje sympatie. Správne? Pekné, ale nakupovaním darov a prejavovaním veľkých giest ukazujete svoje emočné pocity k druhej strane namiesto jednoduchej sexuálnej príťažlivosti. Takýmito prejavmi si postupne dláždite cestu k veľmi komplikovanému vzťahu - a to asi nechcete.

Má to byť telesné a má to byť zábavné!

Victoria Milan je tým najlepším miestom na diskrétne stretnutia medzi zadanými dospelými ľuďmi, ktoré môžu prerásť do príležitostného vzťahu. Surfovaním po rôznych profiloch podľa vašej osobnej chuti si môžete nájsť partnera alebo partnerku vašich snov - a to bez citovej viazanosti a bez záväzkov.

Prečo neskúsiť príležitostný vzťah a tak dostať vášeň späť do vášho života?