Podvádzanie verzus voľné vzťahy? Úžasné možnosti výberu!

Pre niektorých z nás je voľný vzťah niečo ako kúsok koláča, na ktorom si z chuti pochutnávame. Prepáčte za toľko používanú metaforu, ale je to pravda: poniektorí z nás jednoducho nevidia to, že zdieľanie postele s inými je pre niektorých z nás morálnym spôsobom života, napriek tomu, že zotrvávame v dlhodobom vzťahu alebo dokonca v manželstve.

Niet pochýb o tom, že v našej spoločnosti stále cítiť akúsi stigmu pri počutí slovného spojenia „voľné vzťahy“. Je tomu tak aspoň v niektorých krajinách. Ale nemohol by byť voľný vzťah odpoveďou na to, ako vybudovať šťastné a radostné partnerstvo s niekým koho ľúbite?

Objavovanie nového

Každý kto bol v manželstve alebo v dlhodobom vzťahu vie, že city na začiatku vzťahu, vzájomná príťažlivosť, ako aj prvotná vášeň postupom času vyprchajú a prejdú do hlbokého priateľstva. To je niečo čo sa dalo čakať, lebo ľudia si časom zvyknú na telo svojho partnera alebo partnerky ako aj na jeho (jej) zvyklosti a ostane im u svojho partnera už tak strašne málo nového na objavovanie.

Túžba po nových milencoch ako aj chuť objavovať nové telá sú dostatočne silné, aby naviedli ľudí na podvádzanie. Štatistika podvádzania v Európe je veľmi zaujímavé čítanie. Napríklad vo Fínsku 36 percent obyvateľov pripustilo, že mali aférku. A vo Veľkej Británii až 1 milión ľudí deklarovalo, že premýšľali o tom, ako podviesť svojho dlhodobého partnera.

V Dánsku až 46 percent ľudí pripustilo, že mali mimomanželskú aférku a takmer polovica dotazovaných podviedla svojho partnera alebo manžela či manželku minimálne raz.

Zistenie, že váš milý alebo milá vás podviedli s niekým iným alebo s viacerými milencami je skľučujúce – ale čo by sa stalo, ak zo situácie odstránime prvok zrady? Čo keby ste ostal(a) žiť naďalej so svojou partnerkou alebo partnerom, starali by ste sa o ňu(neho) a popri tom si užívali aj sexuálne stretnutia s inými?

Voľné vzťahy by mohli byť riešením.

Áno. Voľné vzťahy, to môže znieť niekomu až absurdne, ale premýšľajte aké praktické výhody to môže priniesť.

Podvádzanie verzus voľné vzťahy

Môžu voľné vzťahy prehĺbiť vzájomné väzby?

Obyčajne je jeden vo vzťahu viac sexuálne založený ako druhý. Ak tento muž alebo žena sa dožaduje vo väčšej miere sexuálnych intímností a nedokáže sa k nim dostať, stane sa frustrovanejším a mrzutejším.

Pocit že vás ten druhý odmieta, môže viesť k vytvoreniu prázdneho miesta medzi partnermi, kedy sa začnú navzájom jeden druhému vzďaľovať. Vzďaľovať sa budú až do momentu, keď odlúčenie sa stane tou najrozumnejšou voľbou.

Otvorené vzťahy môžu dokonca zachrániť problémové manželstvá alebo partnerstvá. Ak má človek možnosť naplniť svoje fyzické potreby inde, pocit nevrlosti a odmietania sa pravdepodobne vytratí. Prinajmenšom sa chuť naplní vďaka podvádzaniu.

Ak sa takéto prekážky odstránia, partneri sa môžu sústrediť na emocionálne aspekty vo svojom vzťahu.

Toto je v skutočnosti hlavná výhoda voľných vzťahov a podvádzania: sloboda užívať si nové, vzrušujúce a vášnivé stretnutia s ľuďmi, ktorí sa vám páčia a popri tom sa môžete tešiť z hlbokého osobného prepojenia so svojím dlhodobým partnerom.

Jedna štúdia zistila, že voľné vzťahy bývajú šťastnejšie a zdravšie než tie monogamné.

Samozrejme aj podvádzanie funguje u mnohých ľudí. Vzrušenie zo spáchania mimomanželských aférok za partnerovým chrbtom a vzrušenie z vyhnutia sa odhaleniu napomáha tomu, že sexuálne stretnutia sa stávajú vzrušujúcejšími. Toto neznamená, že by títo ľudia neboli zamilovaní do svojich partnerov. Znamená to iba to, že majú prirodzené chúťky, ktoré musia byť tak či onak naplnené.

Victoria Milan, naša zoznamovacia sieť, vám zabezpečí pohodlný a bezpečný spôsob ako stretnúť rovnako uvažujúcich ľudí so záväzkami tým najdiskrétnejším spôsobom. Môžete si tu nahrať váš profil so zabezpečenou anonymitou v prípade, že hľadáte aférky. Aj keď v prípade otvorených vzťahov to nie je nevyhnutné.

Možno by ste si mohli vytvoriť profil spolu so svojím manželom, manželkou alebo partnerom a takto si navzájom pomôcť vybrať si nových milencov. Takéto niečo môže dokonca opätovne naštartovať vašu vzájomnú vášeň a dodať trochu extra korenia do vášho partnerstva.